Sarmale cu frunza de vita-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 13 Mai 2010 | 6990 vizualizari

 

sunt grozav de bune

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita de vie mai tinere
  • 1 cana orez
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu frunza de vita-post:

Se spala bine frunzele apoi se oparesc putina in apa cu otet sau sare de lamaie(oricum sunt ele mai acrisoare putin)cateva minute sa nu se rupa

Se caleste ceapa tocata in ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se lasa la calit putin dupa care se pune orezul spalat bine se mai calesc putin cu 1/2 canita de apa ,iar cand apa a scazut se stinge focul

Se ia frunza de vita si se pune cate o lungura din compozitie si se impacheteaza cu grija.

Se aseaza intr-o oala cu putin ulei in rand se pune apa sa le acopere bine si se da la cuptor sau pe plita aporximativ 1-1,3 ore la foc mic

cand sunt gata se pune pasta de tomate

Sunt foarte bune si gustoase si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu frunza de vita-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Laly 1

16.05.2010, 22:09

Si mie imi plac foarte mult.Ai si de la mine 5 furculite si vreau si eu macar una

nadina73 1

18.05.2010, 00:00

laly am pus deoparte si pt tineportie dubla

mariac 1

18.05.2010, 20:15

felicitari draga mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus