Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

de ravanna in Mancaruri cu carne, 10 Ian 2021 | 2939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan tocata
  • 2 cepe rosii taiate marunt
  • Unsoare de porc cam 3-5 linguri
  • Pasat cam 100 g sau dupa preferinta
  • 1 lingura vegeta de casa din borcan
  • 1 lingura pasta de ardei de casa din borcan
  • Ghebe tocate sau puteti allege orice ciupreci dupa preferinta si disponibilitate
  • Sare, piper boia dupa gust
  • Foi de varza murata
  • Afumatura sau carnat afumat dupa preferinta
  • Suc de rosii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan:

Modul de preparare este relativ simplu daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica.

Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete si se lasa la foc mediu la prajit. Totodata cu ceapa adaugam o lingura de vedegta facuta in casa si o lingura de pasta de ardei facuta in casa. Daca nu avem aceste ingredient in bucatarie le inlocuim cu pasta de ardei din tub de la magazine si vegeta uscata. Lasam la foc mic acest amestec pana ceapa se inmoaie (aprox 10 minute -15) dupa care adaugam si boia si piper. Luam oala de pe foc si adaugam pasatul care in principiu l-am spalat sub jet de apa rece, ciupercile sis are daca mai consideram ca ar trebui si 500g carne tocata de curcan si amestecam bine pana cand toate ingredientele se incorporeaza formand un aluat moale si consistent.

Lasam la racit si putem sa umplem foie de varza murata si le asezam intr-o oala de lut de preferabil, adaugam si afumatura sau carnat si lasam la foc mic dupa aprox 1h adaugam si sucul de rosii si lasam la fiert pana sarmalele sunt gata fierte (pasatul trebuie sa fie fiert inauntru sa nu ramana tare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra