Sarmale de post

de amalia01 in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 5658 vizualizari

 

...SAU CE AM MAI GATIT...

 

INGREDIENTE

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 400 ml ulei
  • 200 g soia granule INEDIT
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de pasat
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 3 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.

Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita;lasati-le la inmuiat 30-40 minute; apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare;

Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;

Puneti toate legumele intr-un vas, adaugati ulei si soia (stoarceti-o putin in mana sa nu fie foarte apoasa) si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.

Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) si pasatul si 3 linguri de bulion... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.

Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 

Pe  fundul unei cratite puneti cotoare de varza.

Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.

Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin.

Turnati apa si dati la cuptor 3 ore , la 180 grade.

TIPS-URI

1

sarmale

2

post

3

INEDIT

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta