Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica

de Nadyne in Mancaruri de post, 26 Noi 2016 | 53250 vizualizari

 

     Sarmalele cu orez le pregatesc nu numai in perioada postului. Ne plac, iar gatite in oala de lut sunt delicioase.
Umplutura poate varia, ingredientele sunt economice si la indemana, iar gustul lor egaleaza varianta cu carne.
Pentru Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica ai nevoie de urmatoarele ingrediente: varza murata, orez, ceapa, morcovi, pasta tomate, cimbru.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica
  • 2 verze murate
  • 1+ 1/2 cana orez
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • pasta de tomate
  • piper macinat
  • sare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • marar
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica:

    Cum se prepara Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica

Alegem foile de varza intregi si le taiem nervurile. Restul de varza il taiem fideluta. Daca varza este prea sarata, se poate lasa dinainte la desarat.

    Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt. Cand aceasta devine translucida, punem si morcovul ras. Calim putin impreuna, apoi adaugam orezul si o cana cu apa. Lasam sa fiarba pana absoarbe apa, cat sa infloreasca putin. Condimentam cu piper, sare, cimbru, punem si putin marar tocat marunt si lasam sa se racoreasca. 

     Dupa ce orezul s-a racit, se impaturesc sarmalele.

    Ungem o oala de lut (daca este nesmaltuita, tineti-o-n apa cel putin 30 minute) cu ulei, punem un strat de varza tocata, presaram cimbru si boia, apoi punem o parte din sarmale. Urmeaza iar un strat de varza, cimbru, boia, foile de varza, sarmale si ultimul, restul de varza. Turnam apa cat sa le acopere putin, punem capac si dam la cuptor, la foc moale (170 grade). Acesta nu trebuie preincalzit, ci rece, pentru a nu crapa lutul.

     Dupa vreo 2-3 ore, timp in care mai verificam din cand in cand, (dureaza, dar gustul va fi pe masura asteptarii), se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa si dam iar la cuptor cel putin vreo ora.

    Cand sunt aproape gata, se lasa vasul fara capac pentru a se rumeni frumos varza de deasupra.

La fel de gustoase sunt si Sarmalele cu ciuperci si bulgur pe care le poti servi cu Salata de ardei iuti cu ceapa in otet sau poti incerca si varianta de Sarmale de post in foi de vita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu verdeturi