Sarmale in foi de varza

de irena in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2012 | 8471 vizualizari

 

Un fel de macare apreciat de toata lumea in toata lumea...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(amestec vita,curcan,porc),
  • 150 gr orez,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov
  • 1/2 patrunjel,
  • marar,
  • patrunjel verde,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita zahar,
  • paprika,
  • foi de varza murata,
  • 150 ml suc rosii. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Calesc cepa si orezul in 2 linguri ulei,adaug 75 ml suc rosii,apoi las la racit.

Amestec carnea cu orezul,morcov si patrunjel ras,condimentele.Pregatesc foile de varza ,le desarez si le tai de marimea unei palme.Rulez carnea in foile de varza si asez sarmalele intr o cratita pe un strat de varza tocata si o ramura de cimbru,apoi adaug apa cat sa le acopere.Pun la fiert la foc iute ptr 30 min apoi la foc mic cca 2 ore pana cand e fiarta bine varza si adaug 75 ml suc rosii  si 1 lingurita de zahar.Dau cratita la cuptor ptr inca 20 min ca sa se rumeneasca sarmalele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]