Sarmale in foi de varza murata

de COSTEO in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2013 | 5719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mijlocii
  • 1 kg carne macra (vita,porc)
  • 3-4 felli slaninuta afumata
  • 300 g costita afumata
  • 9 cepe
  • 200 g orez
  • sare
  • cimbru
  • marar uscat
  • bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat.

Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza.

Cu aceasata compozitie se invalesc sarmalele, dar mai intai se pregatesc frunzele astfel:

Se desfac frunzele de varza de pe cotor,se indeparteaza nervura principala.Se taie foile in bucati potrivite.Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza,care se ruleaza introducand capetele in interior.

Varza ramasa neintrebuintata,ca si nervurile scoase de la frunze se taie putin mai groase,ca taitei.

Se pune un strat de varza taiata in cratita ,peste care se aseaza,un rand de sarmale,costita afumata printre,apoi iar un rand de sarmale,pana se termina toate,iar deasupra se incheie cu un alt strat de foi de varza.

Peste sarmale se pune apa oparita ,se lasa pe foc pana da in clocot apoi se dau la cuptor,acoperite ca sa fiarba inabusit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sarmalele sunt mai gustoase daca se prepara cu o zi mai inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

laura_n 1

06.05.2013, 13:45

auuu, ce bunaciuni, ia-le si fugi de aici ca lesin de pofta )

diaconta 1

06.05.2013, 14:29

bune sarmalutele

babi5 1

27.08.2013, 19:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]