Sarmale in foi de varza murata

de _Alina_ in Porc, 14 Dec 2013 | 4701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 510 g morcov curatat
  • 680 g ceapa curatata
  • 150 ml ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 ml apa
  • 700 g varza cruda
  • 630 g muschi de porc tocat
  • 550 g carne de porc afumata (taiata cuburi de 0.8 -1 cm)
  • 500 g orez
  • 100 g gris din grau
  • 2 lg pasta de tomate
  • 20 g marar tocat
  • 20 g patrunjel tocat
  • ............
  • frunze de varza murata/proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot.

2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute.

3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de sare. Dupa 10 minute o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. 

4. Peste acestea punem, carnea tocata, carnea afumata, orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.

5. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.  

6. Asezam sarmalutele concentric intr-un vas ceramic pe niste frunze, le acoperim cu apa calduta, punem cateva frunze de varza deasupra si capacul si le bagam in cuptor la fiert cca 3-4 ore la foc potrivit.


   Nota!
1. Cand asezati sarmalutele nu umpleti oala, ci lasati cam 1/4 liber.
2. Puteti folosi frunze de varza proaspata sau frunze de vita de vie, cu conditia sa le opariti putin (2-3 min cele de varza, 1 minut cele de vie).

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie am facut 110 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de porc in frunze noi