Sarmale in vas de lut

de kamy in Porc, 10 Ian 2011 | 6391 vizualizari

 

sa nu va ia cu lesin dar daca tot le-am pozat trebuie sa le pun aici....nu???

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.carne tocata amestec
  • 4 verze murate
  • 150 gr.orez
  • 3 cepe mari
  • ceafa afumata
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper condiment carne porc
  • moare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas de lut:

Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata.

Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai sec,adaugam cam 150 ml apa ca sa aiba in ce fierbe orezul.

La foile de varza taiem nervura de pe mijloc si formam sarmalele pe care le asezam in vas pe un pat de varza taiata marunt.Cand ajungem la jumatatea vasului punem un rand de ceafa afumata taiata mai gros,2 foi dafin si cimbru dupa care umplem cu sarmale.Cand ajungem aproape sus punem bucati de carnati 2 foi dafin,cimbru si peste varza taiata marumt,300 ml bulion si restul moare sa nu acopere varza .Punem la foc pe o plita(nu direct pe flacara)la foc f mic cam 2 ore de cand incepe sa fiarba.Ca sa vedem daca-s fierte,luam o sarma si daca varza se taie bine cu furculita,(sa nu opuna rezistenta)sunt gata.

pofat buna!!!

TIPS-URI

1

daca varza e foarte sarata ar fi bine sa o spalati iar moarea pe care o puneti peste sarmale sa o lungiti cu apa, dupa gust(varza mea nu-i sarata asa ca nu necesita desarare)

2

puteti pune in carnea tocata condiment carne porc....eu am pus si a dat un gust f bun

3

sa nu confundati vasul de lut cu vasul roman...nu-i acelasi lucru

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita si loboda