30 sarmalute
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .
Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .
Varza se spala si se scoate fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie se taie cotorul,apoi se taie pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie se pune o lingura de compozitie de sarmale .Se infasoara apoi sarmaua si se indoaie capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas se pot toca marunt.
Intr-un ceaun mai inalta uns cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .
Dupa ce asezam toate sarmalele in ceaun,punem apa cat sa acopere putin .
Punem ceaunul in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga putin bulion si foile de dafin .
Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si sarmalele sunt gata pentru a fi servite!