Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Dec 2016 | 10676 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi mari
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 telina medie
  • 4 cartofi fierti in coaja si trecuti pe razatoarea fina
  • sare, piper, cimbru uscat, marar dupa gust
  • 1 ceasca orez
  • 3 linguri de gris
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 cana zeama de varza si una de apa plata
  • 2-3 rosii taiate bucati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus:

Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.

Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.

Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina.

Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele rase, sare si piper dupa gust, sotam cateva minute.

3/4 din cantitatea de legume sotate se pune intrun castron incapator, restul se pune in oala in care fierbem sarmalutele.

Peste legumele sotate din castron, punem cartofii fierti si dati pe razatoare, ciupercile maruntite, orezul clatit in apa rece iar la final adaugam grisul, cimbrul si mararul uscat.

Amestecam compozitia si formam sarmalutele cu foile de varza scurse, carora le-am taiat intre timp si nervurile groase.

Asezam peste legumele sotate din oala un strat de varza tocata, apoi sarmalutele si deasupra punem iar un strat de varza tocata.

Peste varza, turnam zeama de varza si apa plata, asezam bucatile de rosii si presaram boabe de piper.

Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc redus o ora si jumatate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza