Sarmalute in foi de vita

de ANCA in Pui, 22 Mai 2009 | 17128 vizualizari

 

Preferatele mele, cu sos si muuult iaurt! Si cum vita de vie cu frunzele proaspete din curticica blocului ma striga disperata, m-am conformat:))

 

INGREDIENTE

  • cam 40 foi de vitza
  • 1 kg carne tocata(am folosit pui si vita)
  • o ceasca de orez
  • o ceapa
  • patrunjel proaspat
  • 2-3 catei usturoi
  • cimbru
  • suc de rosii
  • sare, piper
  • iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper.

Foile de vita de vie le-am oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, am trecut la impaturit. Am asezat sarmalele in vasul de lut, impreuna cu cativa ardei umpluti, preparati special pentru copil:)

Le-am acoperit cu suc de rosii, in care am pus cimbru, sare si piper, si am introdus vasul de lut la cuptor, la 200 grade, cam o ora jumate!

Deliciu, nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

29.05.2009, 15:06

Roda, pai in ce le fierbi, cu apa?..
Robert, nu stiu cum se fac in dovleac..

Bucataras 1

13.11.2009, 00:26

hihi, intre timp ai facut si sarmalute in dovleac

ANCA 1

13.11.2009, 11:01

dap, dar nu dau vasul meu de lut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta crocanta de mustar