Pentru ca e duminica am decis sa ne delectam cu ceva traditional asa ca am hotarat ca ziua de azi va fi ziua sarmalelor :). Din cantitatile astea de mai jos a iesit un ceaun mare mare mare de cred ca o sa mancam toata saptamana :))
Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea.
Compozitia:
1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente.
2. Morcovul. Il dam prin razatoare.
3. Ceapa. O taiem marunt.
4. Calim ceapa impreuna cu jumatate din cantitatea de morcov impreuna cu sare si piper.
5. Carnea. O taiem cubulete (prefer asa in locul carnii tocate pentru a-i simti gustul) si o calim in ulei impreuna cu sare piper, boia.
6. Strecuram orezul si intr-un bol mare il amestecam cu ceapa + morcovul calit , morcovul crud, carnea si bulionul. Mai turnam sucul de rosii apoi amestecam bine de tot. Gustam putin sa vedem daca e bun de sare si piper.
Pregatirea "oala minune"
1. La fundul oalei punem marar uscat, iar deasupra niste frunze de varza ca sa acoperim fundul bine de tot.
2. Rulam sarmalele, fiecare in ce forma vrea, patrate dreptunghiulare, ovale, in forma de steluta nu conteaza, acelasi gust delicios il au.
3. Dupa ce terminam de rulat sarmalele, le acoperim din nou cu varza murata.
Fierberea
1. Turnam apa pana se umple oala.
2. Punem oala la foc potrivit 20 de minute apoi se lasa la foc mic sa se coaca bine pana scade toata apa din sarmale, aproximativ 3 ore jumatate.
Si dupa toata aceasta munca migaloase se umple farfuria cu sarmale, se pune smantana din belsug si se trece la actiune!
Sa aveti pofta!
1
Daca aveti oala de ceramica este minunat, asa se pune la cuptor, si mai bine ar fi pe o caramida, daca nu aveti se poate si fara. Temperatura si timpul de coacere e acelasi.