Savarine

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6790 vizualizari

 

e prima data cand fac si sunt intr-adevar satisfacuta de rezultat..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de pesmet fin
  • 2-3 linguri de faina

pt sirop:

  • 450 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 7 linguri esenta de rom

pt umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

batem ouale cu zaharul  timp de 20 min cu mixerul.

ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase.

ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata umfla.

le dam la cuptorul preancalzit la 160° pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

facem siropul astfel:punem apa cu zaharul la fiert pana cand zaharul s-a topit,dupa care il luam de pe foc si adaugam esenta.

cand savarinele sunt gata le scoatem din forme si le punem intr-un vas inalt si turnam deasupra siropul.le dam la frigider cateva ore ca sa absoarba tot siropul.

pregatim frisca si taiem capacele savarinelor.deasupra capacelor punem dulceata de cirese si umplem cu frisca dupa preferinte

TIPS-URI

1

este recomandat sa le facem seara pt a doua zi k sa le putem lasa la frigider o noapte intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]