Savarine

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6219 vizualizari

 

e prima data cand fac si sunt intr-adevar satisfacuta de rezultat..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de pesmet fin
  • 2-3 linguri de faina

pt sirop:

  • 450 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 7 linguri esenta de rom

pt umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

batem ouale cu zaharul  timp de 20 min cu mixerul.

ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase.

ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata umfla.

le dam la cuptorul preancalzit la 160° pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

facem siropul astfel:punem apa cu zaharul la fiert pana cand zaharul s-a topit,dupa care il luam de pe foc si adaugam esenta.

cand savarinele sunt gata le scoatem din forme si le punem intr-un vas inalt si turnam deasupra siropul.le dam la frigider cateva ore ca sa absoarba tot siropul.

pregatim frisca si taiem capacele savarinelor.deasupra capacelor punem dulceata de cirese si umplem cu frisca dupa preferinte

TIPS-URI

1

este recomandat sa le facem seara pt a doua zi k sa le putem lasa la frigider o noapte intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de castane