Savarine

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 7080 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cu unt,margarina sau ulei

Sirop:

  • 1 pahar cu apa
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri rom

Ornat:

  • frisca
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.

Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina.Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.

Intre timp facem siropul:fierbem apa cu zaharul,pana se leaga bine.Dupa ce s-a racit putin adaugam romul.Insiropam blaturile de savarina de mai multe ori,si mai lasam cateva minute la cuptor.

Le ornam cu frisca,dulceata sau jeleu de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine