Savarine

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 10771 vizualizari

 

Recipe by Istrate Lucia.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri pesmet,
  • putina sare.
  • SIROP:
  • 1 pahar cu apa,
  • 150g zahar,
  • 2 linguri rom.
  • ORNAT:
  • frisca.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute spuma.
-Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina.
-Se pune compozitia in forme si se coc la foc puternic.
-Cand sunt gata se scot si se introduc in sirop.Se taie in doua si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

meosiris 1

04.08.2009, 22:35

Nu cred ca te pot ajuta din pacate. Ale mele sunt exact opusul celor de care vorbesti.

sandytza 1

07.08.2009, 02:06

of... mersi oricum

laura80 1

20.09.2010, 17:39

buna am scris toate retetele de pe acest sait si din toate am facut decat 2 retete : savarine si rulada cu gem si frisca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata