Savarine

de Miha in Prajituri, 17 Apr 2011 | 7257 vizualizari

 

La multi ani floricelelor! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 linguri miere
  • esenta de rom
  • Pentru garnitura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 intaritoare de frisca
  • 1 lingura zahar
  • sirop din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pune faina intr-un castron si se face in mijloc o gropita in care vom pune drojdia dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala si se lasa sa creasca la loc cald, in jur de 15-20 de minute. Se adauga apoi oul, restul de lapte, zaharul, putina sare si se amesteca cu faina. La urma se pune uleiul. Se amesteca foarte bine compozitia, obtinand un aluat omogen de consistenta unei smantani groase. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald.

Eu n-am avut forme speciale de savarina si am folosit tava de briose.

Se ung formele cu unt, se presara cu faina sau pesmet si se umplu pe 3/4 cu aluat. Se lasa sa creasca si cand a ajuns in gura formei, se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara siropul:

Se fierbe apa cu zaharul si mierea. Se dau cateva clocote. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom.

Frisca lichida foarte rece, se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta. Se adauga zaharul (pudra) si inatritorul de frisca si se mixeaza pana devine pufoasa.

Fiecarei saverine i se taie un capacel ( pojghita intarita de deasupra), apoi se insiropeaza foarte foarte bine. Se pun pe o farfurie, se unge fiecare "capacel" cu sirop de dulceata ( puteti folosi orice fel de gem, marmalada, dulceata) si se umplu cu frisca batuta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema