Savarine

de Deea_Matza in Prajituri, 2 Mai 2013 | 5200 vizualizari

 

E o reteta foarte simpla pe care o am de la verisoara mea si care se face foarte usor si repede !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1 lingura faina;
  • pentru umplutura:
  • 250 ml frisca hulala;
  • pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 200 gr zahar,
  • 5 linguri esenta de rom;
  • pentru ornat:
  • gem de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul. Cand acesta s-a dizolvat punem galbenusurile, amestecam si apoi adaugam pesmetul + faina.

Se ung formele cu ulei si se umplu de jumatate cu compozitie, se dau la cuptor la 180 grade pt 15 minute.

Intre timp batem frisca si facem siropul.

Cand savarinele s-au racit le taiem in doua, le umplem cu frisca si le ungem cu gem deasupra !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

08.12.2013, 22:26

la multi ani!

babi5 1

08.12.2014, 13:02

La multi si fericitiani-

abstract01 1

08.12.2018, 19:14

La mulți ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]