Savarine

de stratulatgeorgiana in Prajituri, 5 Noi 2013 | 4982 vizualizari

 

asa am promis.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop
  • 450 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 200 g zahar
  • Umplutura
  • frisca
  • jeleu de capsuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca drojdia cu lapte putin caldut, sare, ulei, zahar, apoi se adauga si ouale batute si faina. Se amesteca bine si se lasa 30 minute la dospit. Se pun in forme de briose si se mai lasa 10-15 minute si se dau la cuptorul preincalzit pentru inca 30 minute.

Dupa ce s-au racit se scufunda in sirop, se taie capacele se umplu cu frisca si se orneaza capacelele cu jeleu sau se serveste cu jeleul alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]