Savarine

de stratulatgeorgiana in Prajituri, 5 Noi 2013 | 4467 vizualizari

 

asa am promis.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop
  • 450 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 200 g zahar
  • Umplutura
  • frisca
  • jeleu de capsuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca drojdia cu lapte putin caldut, sare, ulei, zahar, apoi se adauga si ouale batute si faina. Se amesteca bine si se lasa 30 minute la dospit. Se pun in forme de briose si se mai lasa 10-15 minute si se dau la cuptorul preincalzit pentru inca 30 minute.

Dupa ce s-au racit se scufunda in sirop, se taie capacele se umplu cu frisca si se orneaza capacelele cu jeleu sau se serveste cu jeleul alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Baba cu rom