Savarine a la Madi

de Panacris in Dulciuri, 1 Dec 2013 | 9660 vizualizari

 

La un moment dat, un Bucătăraș, sincer numai știu cine, mi-a spus, ce bine că ne spui și de eșecurile din bucătărie, nu numai de reușite;) Astfel vin acum să vă povestesc de un semi-eșec;) Una peste alta prăjiturile s-au evaporat;) Mai am de probat savarine ( Dia, Ruxy!) , deși TataZmeu mi-a spus: ”Mami, cofetăriile sunt pline de savarine!” :d =))

 

INGREDIENTE

Pentru 12 prăjituri:

  • ouă 1 bucată,
  • lapte 200 ml,
  • făină albă de grâu 250 g,
  • drojdie uscată 1 lingură,
  • zahăr tos 5 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă.

Umplutura:

  • frişcă lichidă vegetală cca. 400 ml.
  • zahăr pudră 200g.

Sirop:

  • zahăr tos 200 g,
  • miere de albine 2 linguri,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • zeamă de lămâie câteva picături,
  • apă cca. 400 ml

Toping:

  • peltea de căpșuni a la Panacris cca. 5 linguri
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la Madi:

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și esențele, lăsându-se la frământat și dospit cca. 60 de minute.

Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa (cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.

Formele de silicon, se umplu cu câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop. Între timp frișca vegetală, bine răcită se bate cu cca. 200 g zahăr pudră și se lasă la rece.

Prăjiturelele obținute se umplu cu frişcă și se ornează cu peltea de căpșuni.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la Madi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarina