Savarine dospite

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Dec 2018 | 2059 vizualizari

 

Sarbatorile au un farmec aparte atunci cand mirosul prajiturilor umple casa cu arome care ne aduc aminte de dulcile copilarii 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 20 g zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 praf sare
  • ulei
  • sirop
  • 1 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lgt esenta rom
  • umplutura
  • frisca Montare D'oro
  • decor
  • gem de struguri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine dospite:

Aluat-Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut suficient aluatul rupem bucati din el si formam bile.Asezam bilele in formele de savarine tapetate cu hartie  si le mai lasam la dospit cca 30 min.Apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pregatim siropul din apa,zaharul si la final esenta de rom.Incepem sa bagam savarinele in sirop,le lasam sa se insiropeze bine(cca1-2 min) apoi le scoatem afara.Dupa care le taiem capacele dar nu de tot

Ungem capacele cu gemul de struguri si umplem savarinele cu frisca batuta.In frisca se poate adauga esente dupa preferinta dar eu nu am simtit nevoia pentru savarina deja era insiropata cu esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

16.12.2018, 00:08

Yami! Ce bine arata!

Lau 1

16.12.2018, 15:11

Ce bune sunt

dantes 1

17.12.2018, 08:48

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si cafea