Savoare cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 4855 vizualizari

 

N-am gasit alta denumire,e o chestie cu ce mai aveam prin zona.....si musai trebuiau consumate......

 

INGREDIENTE

  • 21 biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 2 linguri lapte
  • 2 prajiturele magura cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 60 g zahar brun facut farin
  • 160 g zmeura
  • 100 g smantana dulce
  • 150 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 30 g zahar brun farin
  • sirop de zmeura
  • sos de ciocolata
  • zmeura pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savoare cu zmeura:

Mai intai am facut frisca, am amestecat smantana dulce cu frisca lichida si 30 g zahar brun farin, apoi am mixat bine pana am obtinut o frisca tare. Zmeura am scos-o de seara din congelator si am lasat-o la scurs, apoi am amestecat-o cu 60 g zahar brun farin si 250 g mascarpone ,dupa ce am omogenizat bine am adaugat frisca si 2 linguri lapte, pentru ca era prea densa si eu doream o crema mai moale dar care sa nu curga. Am omogenizat bine si apoi am trecut la asamblarea prajiturii.

Pe un platou oval am asezat 13 biscuiti inmuiati in sirop de zmeura, peste am pus un strat de crema si am nivelat, peste crema am asezat cele 2 prajituri magura taiate in 3, peste ele am pus crema. Apoi 8 biscuiti inmuiati, crema si deasupra sos de ciocolata si zmeura.

Cam asta-i tot, eu zic ca e ceva delicios, voi ziceti ce vreti......pentru mine daca are zmeura, frisca si mascarpone sigur e delicios.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Savoare cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acoperis/cabana