Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2020 | 3274 vizualizari

 

De obicei o gatesc la cuptor sau la gratar dar de data aceasta am pus-o la gatit la foc mic si-ndelungat intr-o cocota.

Foarte bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/scarita-de-porc-ribs-la-cocota-cu-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ribs
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel verde
  • 300 gr de rosii la borcan sau 2-3 rosii
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingura de sos de casa 'persillade' (patrunjel mixat cu usturoi si sare)
  • 3 foi de dafin
  • ierburi aromate de Provence
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • 2-3 linguri sos soia
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii:

Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari.
Spalati legumele, curatati si tocati  ceapa.
Curatati si taiati lamele ardeii.
Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt.

Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade.
Puneti sare, piper si paprika afumata.
Colorati carnea si adaugati ceapa tocata.
Gatiti 5 minute, puneti ardeii , ierburile si reveniti impreuna la foc potrivit timp de  5 minute, amestecand.
Adaugati rosiile, 200 ml de apa si amestecati.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora.
Verificati de apa , intoarceti carnea si amestecati din cand in cand.
 La sfarsit puneti sosul soia si patrunjel proaspat. Taiati apoi scarita in portii mici cu un os. Serviti-o cu sosul ei cu o salata verde sau cu orez etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

26.09.2020, 22:16

Aloueeuuuu! A avut loc în cocotă???? Eu știma că sunt cam micuțe!

Gherca Daniela 1

27.09.2020, 09:57

super!

Rocsi 1

28.09.2020, 20:13

Ce apetisanteeeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan cu sunca