Un preparat gustos, usor si rapid de realizat, potrivit pentru o cina romantica...
Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand apa da in clocot, adaugam orezul, dam flacara pe mediu si lasam sa fiarba sub capac, 15’ dupa care oprim focul, orezul este gata.
Intre timp, taiem fideluta prazul, ardeiul gras si cel iute, ciupercile si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam prazul, lasam 1-2’ la calit, adaugam ardeiul, mai lasam putin si punem ciupercile si usturoiul, amestecam punem capacul si le lasam cam 5’ sa fiarba impreuna. Adaugam scoicile, sosurile, pasta, apa si mai lasam la fiert 15’.
Servim preparatul cald, orezul sub forma de turnulet , de jur imprejur scoici si pentru ornament cateva fire de arpagic. Pofta buna!