Scovergi

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2016 | 5308 vizualizari

 

Scovergile sunt preferatele mele, mai ales cu smantana sau iaurt sau cu un mujdei de usturoi. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 gr apa
  • 500-550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea.

Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.

Framantam pana cand aluatul devine omogen si nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit intr-un loc caldut 20-25 de minute. Formam bilute cat de mari dorim si le asezam pe tocator. Intre timp punem uleiul la incins. Luam cate o biluta de aluat si o intindem cu mana usor pana cand ajunge la dimensiunea dorita de noi,ii facem o gaura in mijloc si o prajim pe ambele parti in ulei.

 

TIPS-URI

1

Se pot face cu branza in interior.

2

Pot fi servite si cu diferite gemuri sau cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi simple si cu branza