Scoverzi ca la Gura Riului

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 16 Iul 2011 | 18380 vizualizari

 

Sa fac putina reclama satului bunicilor mei, unde are loc Festivalul Bujorului de munte in fiecare an, in iulie. Un sat cu oameni faini, branza buna si femei harnice! :)) Mama ii face lui tata mai mereu. Si tocmai a trecut pe aici si mi-a zis ca merg numa' bine cu un pahar cu vin rosu ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 370 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoverzi ca la Gura Riului:

Stiu ca lumea le zice scovergi in alte zone, dar la noi sunt scoverZi :D (nu, nu0s verzi... decat daca sunt foaaaaaaaaaaaaarte vechi :)))) )

Aluatul se face ca orice aluat de paine. Zaharul si putina apa calduta se folosesc la dizolvarea drojdiei.

Se unge o farfurie cu ulei, se ia o bucata de aluat si se intinde cu degetele cat mai uniform, rotund si subtire. Se prajesc in ulei incins.

TIPS-URI

1

Se servesc presarate cu zahar, gem sau smantana, branza, cascaval ras, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi ca la Gura Riului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu cartofi