Scoverzi ca la Gura Riului

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 16 Iul 2011 | 19241 vizualizari

 

Sa fac putina reclama satului bunicilor mei, unde are loc Festivalul Bujorului de munte in fiecare an, in iulie. Un sat cu oameni faini, branza buna si femei harnice! :)) Mama ii face lui tata mai mereu. Si tocmai a trecut pe aici si mi-a zis ca merg numa' bine cu un pahar cu vin rosu ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 370 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoverzi ca la Gura Riului:

Stiu ca lumea le zice scovergi in alte zone, dar la noi sunt scoverZi :D (nu, nu0s verzi... decat daca sunt foaaaaaaaaaaaaarte vechi :)))) )

Aluatul se face ca orice aluat de paine. Zaharul si putina apa calduta se folosesc la dizolvarea drojdiei.

Se unge o farfurie cu ulei, se ia o bucata de aluat si se intinde cu degetele cat mai uniform, rotund si subtire. Se prajesc in ulei incins.

TIPS-URI

1

Se servesc presarate cu zahar, gem sau smantana, branza, cascaval ras, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi ca la Gura Riului" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]