Sepie la gratar

de cristeena20 in Fructe de mare, 1 Mar 2020 | 5837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sepie cu cerneala neagra
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • Garnitura: brocoli, cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepie la gratar:

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala, apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda, dar nu va speriati. Sunt delicioase facute asa-foarte simplu. Deci le spalam si le scurgem de apa, le stergem cu prosop de hartie si punem sare si le unge cu pensula cu ulei de masline amestecat cu usturoi pisat. 

Gratarul se incinge (eu am folosit gratar electric), dar sunt ff bune pe gratarul cu carbuni. Le-am pus cam 5 minute pe fiecare parte, depinde de marimea lor. Cand le scoatem, legumele garnitura trebuie sa fie si ele fierte si scurse. Servim cu ulei de masline presarat deasupra si alaturi de un bun vin alb sau verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepie la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Seppie con patate all'inferno