SERBET DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 22 Mai 2009 | 6199 vizualizari

 

Un serbet foarte delicat , special pentru prieteni!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar,
  • 2 cani de apa,
  • 1 lingura cu varf de flori de levantica,
  • 2 1/2 linguri suc de lamaie proaspat,
  • 2 linguri vodca;
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SERBET DE LEVANTICA:

1.Intr-o cratita se pune apa si zaharul si , cand incepe sa clocoteasca si zaharul s-a dizolvat, se adauga florile de levantica si se fierb 10 minute, pe foc mic.Se ia cratita de pe foc si se lasa acoperita  10 minute.

2.Se strecoara compozitia ,care este de consistenta mierei de albine,se adauga vodca  si sucul de lamaie  si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca, dar se mai amesteca ,din cand in cand, pana se raceste bine.

3.Se pune compozitia intr-un bol de plastic,se acopera cu capac de plastic si se pune in congelator.Deseori, se scoate si se amesteca cu o lingura de lemn.Apoi, se pune compozitia intr-un blender si se turmixeaza  2-3 minute pana devine ca o alifie.Se pastreaza la rece pana la servire, in cutii de plastic inchise, de unde se scoate cu 1 ora inainte a fi servit cu un pahar cu apa rece alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "SERBET DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi "Bomboloni"