Sfecla rosie la otet

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 30 Iul 2014 | 8940 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult timp si parca mi se facuse pofta!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de sfecla rosie
  • 1 litru de apa plata
  • 500 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 2-3 lingurite cu sare sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la otet:

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine).

Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja.

Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare.

Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita.

Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla.

Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Sflecla este suficient de dulce, astfel ca adaugarea zaharului este optionala

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

04.09.2014, 12:17

O ador! Ti-a iesit grozav! E de departe salata mea favorita!

MotanLaOale 1

04.09.2014, 13:10

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:27

Va pup cu drag! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]