Shaorma

de Julie in Mancaruri cu carne, 7 Mai 2010 | 12230 vizualizari

 

O reteta de shaorma preparata in casa cu foi din clatite.

 

INGREDIENTE

Pentru aprox 10 foi:

  • 4 oua
  • o cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • faina (aprox 8 linguri cu varf)

Pentru umplutura:

  • un piept de pui
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 4-5 foi de spanac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3-4 castraveti murati
  • un ardei gras
  • ketchup iute- sau dulce
  • sare, piper, cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pregatim foile:
Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros.
Prajim in tigaie 10 clatite groase.

Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza.
Cartofii se taie si se prajesc in ulei.
Se taie feliute ardeiul gras.
Ceapa verde si castravetii murati se taie rondele.
Spanacul il taiem sau il putem lasa intreg.

Luam cate o foaie , o stropim cu ketchup si adaugam cate putin din fiecare ingredient, condimentam cu un praf de sare, piper si putin cimbru.  Pentru mai multa savoare putem adauga si maioneza sau putem aduce la masa foile si ingredientele separat si fiecare poate sa-si prepare  shaorma cu ingredientele preferate.

Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]