Simfonia culorilor

de Valclaudia in Prajituri, 21 Oct 2012 | 3630 vizualizari

 

imi era dor de ceva colorat.... prea m-a deprimat toamna asta...

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de faina alba
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala (+ alte 5 pentru amestecul roz!)
  • 5 oua
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 plicuri praf de budinca roz (capsuni)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • glazura alba + un strop de colorant pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Simfonia culorilor:

Se separa ouale (albusul de galbenus). Cantitatea de zahar am impartit-o, am pus 5 linguri la albusuri pe care le-am batut spuma. Galbenusurile, impreuna cu cele 5 linguri de zahar ramase au fost, de asemenea, batute spuma, impreuna cu praful de copt si cele 5 linguri de apa minerala.Peste acest amestec,am adaugat treptat,cate o lingura din spuma de albusuri + 1 lingura de faina, pana am incorporat toate ingredientele.

Am impartit acest amestec in doua, o parte am lasat-o galbena si am adaugat coaja rasa de la 1 lamaie; cealalta parte am amestecat-o cu praful de budinca+ cele 5 linguri de apa minerala+nuca de cocos.

Am asezat blatul in tava unsa si tapetata cu faina, alternand culorile, vezi imagini atasate.

Cuptorul preincalzit a avut grija timp de cca 20 de minute de tava mea, asa incat prajitura s-a rumenit frumos la 180 grade.

Dupa ce s-a racit, am decorat-o dupa imaginatie cu glazura alba si roz.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Simfonia culorilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Valclaudia 1

21.10.2012, 17:26

Vino, Merisor! Te astept cu mare mare drag!

Angelina_Elena 1

21.10.2012, 18:59

ce frumos arata!

adry88 1

21.10.2012, 22:05

frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune Iri