Simfonia culorilor

de Valclaudia in Prajituri, 21 Oct 2012 | 3481 vizualizari

 

imi era dor de ceva colorat.... prea m-a deprimat toamna asta...

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de faina alba
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala (+ alte 5 pentru amestecul roz!)
  • 5 oua
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 plicuri praf de budinca roz (capsuni)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • glazura alba + un strop de colorant pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Simfonia culorilor:

Se separa ouale (albusul de galbenus). Cantitatea de zahar am impartit-o, am pus 5 linguri la albusuri pe care le-am batut spuma. Galbenusurile, impreuna cu cele 5 linguri de zahar ramase au fost, de asemenea, batute spuma, impreuna cu praful de copt si cele 5 linguri de apa minerala.Peste acest amestec,am adaugat treptat,cate o lingura din spuma de albusuri + 1 lingura de faina, pana am incorporat toate ingredientele.

Am impartit acest amestec in doua, o parte am lasat-o galbena si am adaugat coaja rasa de la 1 lamaie; cealalta parte am amestecat-o cu praful de budinca+ cele 5 linguri de apa minerala+nuca de cocos.

Am asezat blatul in tava unsa si tapetata cu faina, alternand culorile, vezi imagini atasate.

Cuptorul preincalzit a avut grija timp de cca 20 de minute de tava mea, asa incat prajitura s-a rumenit frumos la 180 grade.

Dupa ce s-a racit, am decorat-o dupa imaginatie cu glazura alba si roz.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Simfonia culorilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata cu visine