Sirop de capsuni

de mimmi in Sirop / Compot, 18 Iun 2012 | 14870 vizualizari

 

Daca nu ati facut inca sirop de capsuni,acum este momentul cat inca se mai gasesc in gradini si piete. Reteta o am de la o vecina,care m-a asigurat ca sta siropul peste iarna chiar daca este nefiert.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 sticle avem nevoie de :
  • 1,300 g capsuni ,
  • 1 kg zahar,
  • sucul de la ½ lamaie,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Intr-un bol (cratita) punem capsunile, peste care adaugam zaharul si sucul de lamaie. Ii lasam deoparte 2-3 zile pana se topeste de tot zaharul, timp in care amestecam din cand in cand. Cand s-a topit zaharul, strecuram si turnam siropul in sticle sterilizate.

Pastam siropul intr-un loc racoros. Din capsunile ce va raman, puteti face un gem de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni FARA FIERBERE