Sirop de capsuni

de mimmi in Sirop / Compot, 18 Iun 2012 | 14155 vizualizari

 

Daca nu ati facut inca sirop de capsuni,acum este momentul cat inca se mai gasesc in gradini si piete.
Reteta o am de la o vecina,care m-a asigurat ca sta siropul peste iarna chiar daca este nefiert.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 sticle avem nevoie de :
  • 1,300 g capsuni ,
  • 1 kg zahar,
  • sucul de la ½ lamaie,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Intr-un bol(cratita) punem capsunii,peste care adaugam zaharul si sucul de lamaie. Ii lasam deoparte 2-3 zile pana se topeste de tot zaharul,timp in care amestecam din cand in cand. Cand s-a topit zaharul turnam siropul in sticle sterilizate. Pastam siropul intr-un loc racoros. Din capsunii ce va raman puteti face un gem de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni