Sirop de capsuni

de alilianaa in Sirop / Compot, 3 Iun 2013 | 19026 vizualizari

 

Din motive tehnice (aparatul foto a obosit timp de cateva ore), nu am fotografiat etapele....:(

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 2 l apa
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se iau in calcul capsuni curatate, spalate, scurse.  Se pune apa intr-un vas la fiert. Cand a clocotit adaugam capsunile, se opreste focul, se pune capac si se lasa asa pana a doua zi. 

A doua zi lichidul rezultat  se strecoara. La fiecare litru de lichid se pune un kg de zahar. Se pune pe foc si se la lasa la fiert. Din cand in cand se ia spuma. Se adauga pe parcurs zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga.  Incercam pe o farfuriuta si vedem cat este de consistenta. 

Se pune fierbinte in sticle. Se sterilizeaza in cuptorul aragazului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]