Sirop de mure

de laura_n in Sirop / Compot, 2 Aug 2012 | 9877 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand fac sirop, si am ales sa fac de mure. A iesit atat de bun, are si o culoare frumoasa, sunt incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr mure
  • 600 gr zahar
  • 1 l apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora.

Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la fiert vreo 20 min.

Apoi, am turnat intr-o sticla si am dat la frigider.

 

TIPS-URI

1

Puteti stoarce si un strop de lamaie cand combinati siropul cu apa, este delicios. Mie nu imi plac chestiile prea dulci, insa cu lamaie...este excelent.

2

cand adaugati apa, turnati-o prin strecuratoare, peste pasta ramasa acolo, astfel recuperati cat mai mult din fruct, si raman semintele goale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]