Pentru ca sora mea mi-a adus cam 3 kg de mure, m-a sfatuit sa fac sirop si chiar daca e prima oara cand fac, mi-a iesit foarte bun!
Murele le-am trecut prin jet de apa, apoi le-am pus intr-o cratita si le-am presat foarte bine ( cu o manusa in mana ) si in compozitie am turnat 1 litru de apa. Le-am lasat asa pana a 2a zi. Am dat prin strecuratoare amestecul format. Am masurat lichidul si in functie de cat am obtinut, atata zahar am adaugat in lichid. Am pus la foc amestecand continuu pana s-a topit zaharul, am luat spuma formata si l-am lasat sa fiarba cam 1 ora si 15 min. Spre final am turnat zeama de lamaie si esenta si am lasat sa mai fiarba vreo 20 minute pana devine putin vascos. A doua zi l-am pus la sticle.
Am obtinut un sirop delicios.
1
eu am obtinut 4 l de sirop