Sirop din caise

de Panacris in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 17196 vizualizari

 

Un sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri. Simplu și gustos! Am obținut 2 litri de sirop aromat.

 

INGREDIENTE

  • caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g,
  • apă rece 1250 g,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • zahăr tos 1000 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din caise:

Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apa și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros. Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu. Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține consistența dorită penru sirop. Se pune fierbitne în sticle sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi, când se depozitează în cămară. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lorra 1

08.07.2013, 08:51

Delicios

Panacris 1

08.07.2013, 12:44

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

Sim0na 1

08.07.2013, 13:06

Bun siropul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]