Skordalia

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 9278 vizualizari

 

E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, dar o traducere exacta nu e posibila, cert e, ca este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 1-2 felii de paine uscata
  • 4-5 bucati usturoi
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Skordalia:

Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si usturoiul pe care il adaugam la compozitie, punem sarea si uleiul si amestecam bine. Apa punem daca mai e nevoie cat sa devina ca un piure.

TIPS-URI

1

Puteti sa amestecati compozitia cu ajutorul unui mixer.

2

Cand turnati compozitia in vasul in care veti servi, turnati putin ulei pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Skordalia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui mediteranean - Reteta savuroasa cu care cuceresti pe orice gurmand