Slănină cu costiţă afumată

de botcrina in Mezel de casa, 29 Apr 2012 | 17456 vizualizari

 

De fapt, acest mezel a fost ideea sotului meu, care atunci când am tăiat porcul, mi-a sugerat că ar fi bine să incercăm să luăm slănina cu costiţe cu tot, pentru a o păstra aşa afumată. Se poate consuma prăjită la grătar sau în ciorbele făcute la ceaun, ori cum doreşte fiecare, este foarte, foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3kg slănină cu costiţe
  • 2 pumni de sare
  • piper
  • boia (opţional)
  • mujdei de usturoi (opţional)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slănină cu costiţă afumată:

Se ia slănina cu costiţă şi se pune la murat cu sare circa 1 săptămână.

Se spală,  se şterge şi se pregăteşte pentru afumat.

Putem pregăti 4-5 căţei de usturoi, din care se prepară un mujdei obişnuit, în care se adaugă o lingură boia. Această compoziţie se foloseşte pentru ungerea slăninei înainte de a fi pusă la afumat.

Slînina astfel preparată se pune 3-4 ore la fum, timp de trei zile.

La loc uscat, umbros şi răcoros, se păstrează foarte bine şi pe timpul verii.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slănină cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina fiarta cu boia si usturoi