Slanina fiarta cu boia si usturoi

de MotanLaOale in Mezel de casa, 8 Mar 2017 | 38365 vizualizari

 

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina cu soric
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura piper boabe
  • 7-8 foi dafin
  • 1 lingura coriandru
  • 1,5 litri zeama de varza
  • sare grunjoasa
  • boia dulce pentru crusta
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.

Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.

Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.

Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.

Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul si ceapa curatata, intreaga.

Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.

Se opreste focul si se pune usturoiul curatat si pisat in cratita.

Se amesteca bine, se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.

Se scoate, se pune ata de agatat si se lasa la zvantat insirate pe un bat.

Se freaca cu boia bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon) insirate pe bat, pentru 1-2 zile.

Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia