Smochine in aluat foietaj

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2016 | 3524 vizualizari

 

Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.
În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.
În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).
Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.
Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).
Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.
 
Va prezint deci o reteta cu smochine :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/smochine-in-aluat-foietaj.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 7 smochine proaspete
  • 7 felii de bacon
  • 75g feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite de lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in aluat foietaj:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.

Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .

Se adaugă sare și piper .

Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.

Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).

Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.

Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .

Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.

Bun smochin ! :)

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui feta cu o branza mai cremoasa tip camembert

Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine in aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]