Snickers

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 14615 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa,de data asta preparata dupa reteta Diei cu foarte mici modificari :) >:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura de ciocolata alba :

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei

Crema de caramel:

  • 10 linguri de zahar
  • 7 galbenusuri+4 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • 200 g alune nesarate

Glazura de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta.

La final adauga nuca macinata si romul .

Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.

Topeste ciocolata alba pe baie de abur cu frisca lichida apoi adauga uleiul si omogenizeaza.

Unge blatul cu ciocolata topita si baga-l la rece pana se intareste complet ciocolata.

Pentru crema pune la caramelizat intr-o craticioara cele 10 linguri de zahar.

Ia cratita de pe foc  si adauga untul amestecand continuu cu o lingura de lemn apoi pune-o din nou pe foc pana se topeste untul.

Mixeaza galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) apoi pune-le peste caramel amestecand continuu.

Pune si alunele si lasa crema pe foc amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasa crema la racit pana ajunge la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta)

Intinde crema peste stratul de ciocolata alba si baga la frigider pana se intareste crema.

Topeste ciocolata neagra/cu lapte impreuna cu frisca lichida apoi adauga uleiul si amesteca bine.

Intinde glazura peste prajitura si las-o la rece de preferat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

01.01.2014, 23:39

Delicioasa frumusete! La multi ani Lavi!

laura_n 1

02.01.2014, 13:21

biiig like

Lavinia 1

05.01.2014, 13:23

Multumesc dragii mei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)