Snitele de vitel in sos de ceapa

de T I M E A in Vita, 6 Apr 2014 | 12359 vizualizari

 

Oare e cineva care nu a mancat macaroane/paste cu tot felul de tocanite cu carne? Eu zic ca nu sau cel putin nu cei din generatia mea :). Eu nu am facut tocmai o tocanita ci niste carne batuta si prajita in sos de ceapa. Super buna mancarea, servita cu muraturi si e si foarte satioasa.
Mie clar imi aduce aminte de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • oregano uscat
  • un pic de chili (doar daca va place mai picant)
  • 2 cani de apa
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei
  • Garnitura:
  • 250 gr paste fusili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de vitel in sos de ceapa:

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti. 

Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele)

Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti.

Adaugam ceapa tocata marunt, apoi ardeiul tocat si amestecam si lasam sa se caleasca 2-3 minute.

Turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand sau miscand tigaia.   

Adaugam daca mai e nevoie un pic de sare si chili. Cand carnea este aproape fiarta adaugam si usturoiul tocat marunt si oregano uscat.

Luam de pe foc cand carnea este fiarta. Daca mai e nevoie mai adaugam intre timp putina apa, dar sa fie fierbinte.  

Pastele le fierbem conform isntructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.

Servim snitelele in ceapa, puse in farfurie peste paste. Iar daca mai avem si muraturi bune de la tara, pranzul este perfect.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Puteti da snitelele prin faina inainte de a le praji, eu nu le fac mereu asa

2

Adaugati orice verdeturi va plac

3

Se pot servi si cu piure de cartofi sau cartofi natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vitel in sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stufat de vitel