Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Porc, 6 Feb 2020 | 3297 vizualizari

 

 Bineinteles ca vrem si snitele . Dar cum imi place diversitatea mi-am zis ca in acest sezon le vrem moi ,calde si  pufoase .

 

INGREDIENTE

Snitele :

  • 600 gr cotlet porc fara grasime -de casa
  • 1lingura zaatar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 oua - gaina de casa
  • 50 ml lapte
  • 5-6 linguri faina alba
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit

Pireu :

  • 600 gr cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare

Varza de Bruxelles:

  • 400 gr verzisoare de Bruxelles
  • 1 lingura unt
  • cimbru verde
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles:

  1. Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati .
  2. Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi .
  3. Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert .
  4. Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de snitele .
  5. Condimentati feliile de cotlet  cu piper si zaatar, sarati .
  6. Ouale se bat spuma , se pune sare , lapte,praf de copt si faina alba . Omogenizati.
  7. Aluatul  obtinut trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
  8. Se dau feliile de carne prin faina alba , aluat si se prajesc in ulei incins pe ambele parti .
  9. Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.
  10. Verzisoarele de Bruxelles se curata de cotoare , se taie in doua sau in patru[depinde cat de mari sunt ] si se spala .
  11. Eu am pus verzisoarele intr-un bol adecvat impreuna cu sare si unt si le-am dat 4 minute la cuptorul cu microunde .
  12. Imi place aceasta metoda pentru ca legumele verzi nu-si schimba culoarea .
  13. La sfarsit se presara peste varza de Bruxelles , cimbru verde .
  14. Cartofii se scurg de apa . Jumatatile de capatana de usturoi se strang intre degete si va iesi un pireu de usturoi .
  15. Omogenizati si frecati cartofii cu usturoi , patrunjel verde tocat , si unt .
  16. Puneti lapte caldut ca sa obtineti consistenta dorita la pireu .
  17. Pana am preparat pireul si finalizat varza , am tinut snitelel la cald la cuptor pe 60 grade celsius .
  18. Ansamblati pe o farfurie snitele , pireu si verzisoare .
  19. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.

2

Despre Zaatar :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc