Este o gustare aleasa, delicioasa si foarte sanatoasa....putin costisitoare....dar merita !Se face ...cat ai clipi!...dupa ce s-a marinat somonul... desigur....
Se pune la marinat pentru o ora-doua somonul (taiat in fasii) intr-un castronel in frigider . Marinata se face din 2 linguri ulei masline,2 linguri otet balsamic , zeama de la 1/2 lamaie, putina sare, piper si oregano.
Dupa cca doua ore intram in actiune: punem pe foc tigaia tefal in care adaugam o lingura ulei si dupa ce s-a incins adaugam bucatile de somon. Le lasam cate 1-2 minute pe fiecare parte si dupa ce s-au facut le scoatem pe o farfurie intinsa.
Apoi preparam garnitura: taiem rosia, ardeiul ,ceapa si usturoiul cuburele mici, adaugam caperele scurse de zeama in care se gasesc. Apoi punem o lingura de otet balsamic si o lingura de ulei de masline, putina sare si putin oregano....si amestecam...
Asta-i tot!...Daca o incercati va doresc :Pofta buna...