Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,
Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider
Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe ambele parti(cca 3-4 min fiecare parte)
Sosul de portocale
Intre timp curatam portocalele si le pisam cu blenderu sau cu storcatorul,
Punem sucul intr-un ibric adaugam zaharul si punem la fiert la foc mic,(luam spuma formata in timpul fierberi)
Adaugam 1 lingurita de amidon dizolvat in putin suc(oprit)sau apa,
Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos gros,la final adaugam untul,zeama de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza
Asezam bucatile de somon si deasupra adaugam sosul de portocale
Pentru sos m-am inspirat de pe blogul Papa bun