Somon cu sos de smantana si sofran

de Swanheart in Somon, 17 Dec 2009 | 7941 vizualizari

 

Am vazut reteta pe blog-ul Mayei, si m-a ispitit. Data viitoare insa nu voi mai pune sofran, nu imi place defel gustul - dupa pararea mea aduce a carton, plastic, ceva chimic...

 

INGREDIENTE

  •  
    • file de somon
    • o ceapa 
    • 1 lamîie
    • 500 ml supa (eu nu am avut, si am pus apa, in care am dizolvat un cub Knor de pui) 
    • 100 ml smîntîna
    • 1 lingura amidon
    • sofran
    • piper
    • sare 
    • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana si sofran:

Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat.

Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga sare si piper, dupa gust. Se reduce focul, apoi se adauga smantana, amidonul si sofranul, lasand sa fiarba la foc mic.

Se strecoara sosul intr-un vas yena.

Se condimenteaza fileurile, si se pun la prajit la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte, incat sa ramana crud la mijloc.

Se scot fileurile si se aseaza peste sos. Se da 10 min la cuptor, la 250 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de smantana si sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

17.12.2009, 20:22

Arata nemaipomenit

Swanheart 1

18.12.2009, 01:15

A fost foarte bun pestele. Ce nu mi-a prea placut a fost gustul pe care sofranul l-a dat sosului. Uneori cand cumpar apa minerala (Tusnad) are un gust ciudat, de la sticla de plastic. Exact cu gustul ala am asociat eu gustul sofranului.

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti