Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala

de Bucataras in Somon, 22 Dec 2013 | 5131 vizualizari

 

O reteta de Somon la cuptor pregatita usor

 

INGREDIENTE

 

  • 4 fileuri de somon
  • 1 portocala taiata bucati
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cateva picaturi ulei de masline
  • sare
Pentru sos:
  • 25 gr de unt
  • 3-4 linguri de faina
  • 250 ml vin spumant Rhein Extra Brut Imperial
  • zeama de la o portocala
  • portocala
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala:

 Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se dau la cuptor  intr-un vas in care s-au adaugat felii de portocala si putina apa.Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa. Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.

Separat se prepara sosul. Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se stinge cu Rhein Extra Brut Imperial , turnand putin cate putin.Se adauga apoi zeama si portocala taia in cubulete si se amesteca.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper alb. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor