Sos alb de baza fara gluten

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 5975 vizualizari

Sos alb de baza fara gluten

 

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri malai fara gluten
  • 300 ml lapte
  • 15 gr unt
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb de baza fara gluten:

1. Puneti malaiul intr-un castron si amestecati-l cu 4 linguri de lapte, obtinind astfel o pasta omogena. Incalziti laptele intr-o tigaie, la foc mediu, pina cind da in clocot, apoi turnati-l peste compozitie, amestecind continuu pt a nu se forma cocoloase

2. Puneti la loc amestecul in tigaie si lasati sa fiarba incet, amestecind continuu, pina sosul se ingroasa

3. Micsorati focul si lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute, apoi adaugati untul amestecind pina se topeste si amestecul devine omogen. Asezonati cu sare si piper. Serviti-l fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de baza fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]