Sos Béchamel

de Gagarin in Pt. paste, 19 Mai 2014 | 9444 vizualizari

 

Un sos alb cremos folosit in prepararea pastelor. Ideal pentru lasagna si sosul roma.

 

INGREDIENTE

  • lapte 1 l
  • unt 200 g
  • smantana 500 g
  • faina 120 g
  • sare 2
  • piper 2 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Béchamel:

Se pune laptele la incalzit. Dupa 2 minute se poate pune si untul la topit.

In momentul in care laptele e fierbinte si scoate vapori se toarna faina, sarea si piperul in untul topit si se amesteca pana la omogenizare la foc mic. Se toarna laptele fierbinte peste amestecul obtinut si se amesteca energic,la un foc mediu, pana ce devine cremos.

Opriti focul si adaugati smantana, amestecati si sosul este gata!


Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=C1dzl6lYZCo

TIPS-URI

1

Laptele trebuie sa fie la punctul de fierbere, aveti grije sa nu dea in foc.

2

Smantana raceste sosul si incetineste ingrosarea lui peste masura.

3

Dupa refrigerare sosul devine mult mai solid(gros) decat era initial.

4

Se poate adauga si putina nucsoara in sos dar eu prefer fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Béchamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

babi5 1

19.05.2014, 13:06

pity19 1

19.05.2014, 15:58

Nu am incercat niciodata! Dar arata bine!

Rocsi 1

19.05.2014, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos cu ghebe pentru paste