Sos de brinza (Mornay)

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 6638 vizualizari

 

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

 

INGREDIENTE

  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 55 gr brinza Cedar rasa fin
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de brinza (Mornay):

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine

2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu

3. Luati tigaia de pe foc si adaugati mustarul, apoi brinza, amestecind pina cind untul se topeste. Dupa gust, sare si piper.

Tips: se serveste fierbinte

Sugestie: Serviti alaturi de peste pane, fript sau la cuptor, ori cu conopida/broccoli fierte

(timp de fierbere 10 minute / timp de preparare 5 min / 4 portii aproximativ 300 ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de brinza (Mornay)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos Bechamel