Sos de caramel

de VanessaAli in Dulciuri, 29 Iun 2015 | 12783 vizualizari

 

Am o perioada de manie a caramelului :))) Am facut acum o gramada de prajituri cu aceasta aroma pe care urmeaza sa le postez, dar mai intai o sa va spun o reteta simpla si de baza a caramelului. Acesta e gustul original, un sos foarte bun pe care iti vine sa-l mananci gol cu lingurita.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 350 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.

Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz ca se poate arde foarte repede si gustul rezultat e departe de a fi cel de caramel, mai degraba de cenusa :)) 

Dupa ce s-a caramelizat si are o culoare aurie,punem untul peste el si amestecam cu o lingura.Cand si untul s-a topit turnam frisca lichida si amestecam. Lasam sa fiarba pana se topesc eventualele cristale de zahar , dupa care oprim focul si lasam la racit.

Nu va speriati daca e foarte lichid, se intareste dupa ce se mai raceste.Asta e tot! Simplu,nu?

Sper sa rezistati tentatiei sa mancati cu lingurita, prietenii mei n-au facut-o :))

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Acest sos de caramel este foarte bun pentru a decora o prajitura (cum am facut eu).Asteptati doar cateva minute dupa ce l-ati luat de pe foc si dupa il puteti folosi.

2

In poza e doar o treime din caramelul rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.06.2015, 20:39

preferatul meu

Rocsi 1

29.06.2015, 22:04

Un sos foarte bun si merge la multe deserturi!

VanessaAli 1

29.06.2015, 23:18

Multumesc tuturor! E si preferatul meu de acum. Si ai dreptate Rocsi, merge la chiar multe deserturi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400